Glasverpakkingen O-I ontvangen Cradle to Cradle-certificatie

Glasverpakkingen O-I ontvangen Cradle to Cradle-certificatie

O-I eerste verpakkingsbedrijf voor voeding en dranken dat gouden beoordeling ontvangt voor gezonde materialen

Schiedam - Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) is de eerste glasverpakkingsproducent ter wereld die een gouden beoordeling behaalt in gezonde materialen op de Cradle to Cradle productscorekaart. De Cradle to Cradle (C2C)-certificatie is een toonaangevend duurzaamheidslabel voor bedrijven wereldwijd en in diverse sectoren. Daarnaast ontvingen de Nederlandse fabrieken van O-I in Leerdam en Maastricht de C2C-certificatie voor bruine, groene en flint glasverpakkingen.  

“Merkeigenaren, consumenten, toezichthouders en aandeelhouders hebben met de Cradle to Cradle-certificatie een concrete validering van onze voortdurende duurzaamheidsinspanningen”, zegt Jim Nordmeyer, VP, Global Sustainability bij O-I. “Het certificaat is een belangrijke uitgangsbasis om verdere stappen te definiëren die bijdragen aan een continue verbetering van onze prestaties op dit gebied.”

Bijna 90 procent van O-I’s glasactiviteiten werd gecertificeerd in de verschillende productcategorieën, en voor bepaalde kleuren glasverpakkingen voor de bier-, non-alcoholische dranken (NAB)-, sterkedranken-, wijn- en voedingsmarkten. De certificering is gebaseerd op vijf categorieën: gezonde materialen, hergebruik van materialen, waterbeheer, gebruik van duurzame energie en sociale verantwoordelijkheid.

“Dit is een belangrijke erkenning en versterkt de duurzame voordelen en eigenschappen van glas”, vervolgt Nordmeyer. “Glas is veilig voor herhaaldelijk contact met voeding en dranken en is eindeloos recyclebaar. Het beschermt de versheid en smaak van de favoriete voedings- en drankenmerken van consumenten.”

“In Nederland zet O-I al jaren sterk in op het duurzaamheidsaspect van glas. Zo zijn we actief betrokken bij organisaties zoals de Stichting Duurzaam Verpakkingsglas (SDV) en Nedvang, om het milieubewustzijn bij consumenten en het recyclepercentage van glas verder te verhogen”, vertelt Gerard Pille, Sales en Distribution Director O-I Benelux. “Bovendien is de C2C-certificering van onze fabrieken in Leerdam en Maastricht een erkenning voor de jarenlange duurzame inspanningen, die zowel O-I als onze medewerkers leveren.”

O-I werkte samen met het milieu-adviesbureau MBDC, ’s werelds belangrijkste adviseurs in gezonde materialen, productdesign en het Cradle to Cradle® Design Framework. Het voerde een rigoureus productassessment uit van O-I’s bier-, voeding-, NAB-, sterkedranken- en wijnplatformen.

“We werken graag met Owens-Illinois samen. Het is een bedrijf dat innovatie naar het volgende niveau tilt. Het zoekt manieren om samen te werken met andere industrieën om zo meer gerecycled materiaal te verwerken, het gebruik van duurzame energie te stimuleren, en de volledige levenscyclus van glasverpakkingen in overweging te nemen”, zegt Jay Bolus, President of Certification Services bij MBDC. “Het continue nastreven van de Cradle to Cradle-certificatie geeft de kwaliteit en waarde van O-I’s merk weer voor de consumenten en het milieu." 

Contacteer ons
Ilse Derijck Communications Consultant, Outsource Communications
Ilse Derijck Communications Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.